De TweKa fabriek

Het oude gebouw van de Tweka aan de Mierloseweg in Geldrop krijgt een compleet nieuwe bestemming. Houta gaat hier 10 loftappartementen ontwikkelen. Samen met architectenbureau De Bever architecten heeft Houta een mooie combinatie gevonden tussen gebouwhistorie en eigentijds wonen.

Iedereen met een Geldrop hart kent de oude Tweka fabriek. Dit markante gebouw aan de Mierloseweg wordt getransformeerd tot een prachtig loftcomplex met 10 huurappartementen.

Samen met De Bever architecten is er een plan ontwikkelt waarbij authentieke elementen, het gevoel van vroeger en eigentijds wooncomfort bij elkaar komen. Zo blijft bijvoorbeeld de karakteristieke betonnen uitstaling van de plafonds met balkenstructuur in de lofts zichtbaar. Daarnaast blijft de entreehal, die uitmondt op een brede monumentale trap naar de eerste verdieping, in zijn geheel gehandhaafd.

Stadswonen in een dorp

De gevel van de fabriek zal in oude glorie hersteld worden door aluminium kozijnen en wit stucwerk. Wat nieuw zal zijn, zijn de balkons van circa 10m2 behorend bij ieder appartement.

De 10 loftappartementen variëren in grootte tussen de 65 en 120 m2 en zijn verdeelt over 3 woonlagen. De verdiepingen zijn per trap en per lift te bereiken. Alle lofts hebben prachtige hoge plafonds van 390 cm en op de 1e en 2e verdieping van 370 cm. Bij iedere loft is 1 parkeerplaats en een berging op de begane grond.

Het gebouw zal voorzien worden van een lift.

Inschrijven

Bent u geïnteresseerd in deze huurappartementen, dan kunt u zich hiervoor nu al inschrijven via dit formulier!

Naam

De TweKa fabriek

Locatie

Geldrop

Type

Woningbouw

Disciplines

Ontwikkeling, bouw,
verhuur

Anke Houtakkers-Driedonks