21-04-2023

Project XIOR te bekijken op Dag van de Bouw

Tijdens de dag van de bouw op 17 juni 2023 kun je een kijkje komen nemen bij ons project XIOR te Eindhoven. We transformeren een kantoorpand naar 240 duurzame studentenstudio’s, interessant om in dit proces te kunnen meekijken. Het bestaande pand wordt opnieuw ingedeeld en verder uitgebreid.

We gaan in en rondom het pand verduurzamen door klimaatadaptatie toe te passen. Er worden verschillende maatregelen genomen om de negatieve gevolgen van klimaatverandering te beperken (adaptatie). Denk aan onder andere aan een groen retentiedak waar het regenwater wordt vastgehouden, een groene herinrichting van de huidige parkeerterreinen, waardoor meer schaduw en daardoor verkoeling ontstaat. Het gehele gebouw wordt voorzien van nieuwe (gasloze) installaties.

We zijn in juni bezig met de inrichting van het bestaande gebouw en met de voorbereidingen op de nieuwbouw. De dakopbouwen zijn dan reeds gereed en worden verder afgewerkt. We zullen dus bezig zijn met onder andere het tegelwerk, het plaatsen van kozijnen en de inrichting van de algemene ruimte.

Tussen 10:00 en 14:00 kun je het project komen bezoeken aan de Zernikestraat 1, 5612HZ Eindhoven.