02-07-2019

Officiële startsein bouw van het woningbouwplan Kasteeltuinen in Geldrop

Op woensdag 3 juli 2019 om 16.00 uur wordt het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de gasloze woningen in het project Kasteeltuinen in Geldrop. Houta projectontwikkeling en Zuidvast Projecten ontwikkelen in Geldrop woningbouwplan Kasteeltuinen. Dit project wordt gerealiseerd in de achtertuin van kasteel Geldrop, pal aan het nieuwe Dommeldal en grenst aan het kasteelpark. Het project bestaat uit 46 zeer royale woningen, gelegen tussen de loop van de Kleine Dommel, Kasteeltuin, Mierloseweg, Kievitstraat en Talingstraat.

De officiële handeling zal om 16.30 uur verricht worden door Wethouder G.M.J. Jeucken van de gemeente Geldrop-Mierlo samen met toekomstige bewoners in het project. Zij geven het symbolische startsein. Dit doen zij door middel van het vullen en ingraven van een ‘tijdscapsule’ met geschreven boodschappen voor de toekomst, van de toekomstige bewoners. Deze ‘tijdscapsule’ wordt gevuld met persoonlijke teksten of tekeningen. Hiermee wordt voor de toekomstige bewoners samen een mooie herinnering voor later aangebracht.

Er worden 7 woningtypen gerealiseerd in verschillende varianten. De woningen liggen aan rustige brede groenstroken in een uitzonderlijk natuurrijk en groene omgeving of een sfeervol hofje wat in het groen gelegen is. Het aangrenzende Dommellandschap wordt verbeterd met natuurontwikkeling van de Mierloseweg tot aan de Wielewaal/Helze. De woningen staan op zeer royale percelen. Het unieke is dat de natuur wordt doorgetrokken tot voor de woningen in de “groene longen” van het plan. Toekomstige bewoners wonen daarmee in een park in het hartje van het centrum van Geldrop.

Inmiddels is ruim 90% van de woningen verkocht. Er zijn nog 4 woningen beschikbaar van vrijstaande villa’s tot vrijstaande semibungalows. Voor de actuele stand kunt u kijken op www.kasteeltuinen-geldrop.nl.

Aansluitend aan de officiële handeling is er voor geïnteresseerden de mogelijkheid om tussen 17.30 en 18.30 de bouwlocatie aan de Talingstraat in Geldrop te bezoeken.

Het woningbouwproject Kasteeltuinen is uniek binnen de gemeente, omgeven door véél groen en een oase van rust. In en rondom Geldrop is een uitgebreid fiets-, wandel- en ruiternetwerk te vinden, de prachtige Strabrechtse heide ligt om de hoek en Eindhoven en Helmond op steenworp afstand.

Geldrop staat bekend om haar gezellige horecaplein met uitnodigende terrasjes in de zomer en schaatsbaan in de winter. Daarnaast biedt Geldrop een ruim aanbod aan lokale en landelijke winkelformules, scholen, sportclubs, openbaar vervoermogelijkheden en gezondheidszorg. Woont u graag in een rustige omgeving met alle stedelijke voorzieningen op loopafstand? Dan bent u in Kasteeltuinen aan het goede adres.

3 juli 2019 om 16.00 uur