02-02-2024

Nieuwe financieel directeur voor Houta: Dirk Bakkers

Eind 2023 startte Dirk Bakkers (34) als financieel directeur bij Houta Groep. Met een achtergrond in financiën én techniek zit hij hier helemaal op zijn plek. Dat hij elke dag pendelt tussen Goirle en Geldrop, neemt hij voor lief. Net als de grappen over zijn geliefde Willem II. “Logisch, met al die PSV’ers in de omgeving Eindhoven.”

 Houta’s familiecultuur
Als financieel directeur draagt Dirk bij aan duurzame groei. “Houta is een supermooi bedrijf met mooie klanten en prachtige projecten. Met mijn collega’s wil ik het financiële fundament verder verstevigen en stabiliteit realiseren. Zodat we op een gezonde manier kunnen blijven groeien in de toekomst!”

Het uitgangspunt van Dirk is ‘samenwerken’. En dat gevoel van samen was er al vanaf de start van zijn job. “Dat zit ‘m in de manier waarop ik werd ontvangen, maar dat voel je ook tijdens activiteiten zoals het kerstdiner of de vrijdagmiddagborrel. Houta is een familiebedrijf en dat voelt als een warm bad. We stropen hier de mouwen op en bouwen samen aan de toekomst van Houta.”

 No-nonsense mentaliteit
Tegelijkertijd heerst er een sfeer van aanpakken en no-nonsense. Dit past bij de bouwsector. En ook bij Dirk: “Mijn vader zat in de bouw en deze wereld spreekt mij ook erg aan. Het directe en de humor. Ook vind ik het fijn om ergens te werken waar iets gemaakt wordt. Dat je van niets iets kan maken: Houta denkt mee en maakt waar. Mijn eigen missie bij Houta is daarmee ook gelijk duidelijk, want uiteindelijk kunnen we alleen mooie projecten realiseren als het financiële fundament goed is én blijft.”

Vroege vogel & late renner
De werkdag van Dirk begint rond 07.00 uur. “Ik ben absoluut geen thuiswerker. Ik heb collega’s om mij heen nodig. Om af en toe even een praatje te maken, een kop koffie te drinken of om samen spijkers met koppen te slaan als dat nodig is. ’s avonds heb ik dan nog tijd voor mijngezin en jongens van 5 en bijna 7 nog voordat ze naar bed gaan.” Hoe hij in alle drukte het hoofd koel houdt? Een rondje hardlopen ’s avonds helpt. “Een stevig Spotify-lijstje op en rennen maar. Heerlijk.”

Mijn deur staat altijd open
Wat wil Dirk zijn collega’s nog meegeven? “Stel vragen als je dingen niet weet of niet helder zijn. En als er iets is, trek aan de bel. En dat geldt niet alleen voor collega’s, maar ook voor relaties: van opdrachtgevers tot bouwpartners. Mijn deur staat altijd open.”