16-05-2022

Houta in startblokken voor realisatie patiowoningen PuurHelmond

Met trots realiseert Houta twaalf prachtige patiowoningen voor plan PuurHelmond in samenwerking met Nedersticht en Zuidvast Projecten. In september 2022 begint Houta met de bouw van deze unieke patiowoningen. De verkoop start op 14 mei 2022.

De patiowoningen worden gerealiseerd op de Suytkade, dicht bij het centrum en station van Helmond en het cultureel/creatief centrum de Cacaofabriek. Het plan PuurHelmond omvat in totaal twaalf moderne patiowoningen met een warme en frisse uitstraling. Grote raampartijen geven een goede lichtinval en de vormgeving en details zijn modern en aansprekend.

De woningen

De patiowoningen bestaan uit twee lagen en krijgen een woonoppervlak variërend tussen circa 110 m2 en circa 120 m2. Naast de woonkamer bevinden zich op de begane grond tevens een ruime slaapkamer en badkamer. Op de verdieping is ruimte voor 2 extra slaap-/hobbykamers. Zo zijn de woningen uitermate geschikt voor iedereen die gelijkvloers wil wonen met alle basisfuncties op de begane grond.

De historie

De Suytkade waar de woningen gelegen zijn, kent een industriële historie. Door de aanleg van de Zuid-Willemsvaart (begin 1800) kwam de ontwikkeling van het gebied op gang en trok onder andere de De Nederlandse Cacaofabriek en de textielfabrieken van Hatéma aan. Nu, een eeuw later, wordt Suytkade getransformeerd naar een aantrekkelijke en moderne woonbuurt.

Bereikbaar

De dagelijkse boodschappen doe je gemakkelijk om de hoek. Het centrum en het treinstation zijn op loopafstand van PuurHelmond. Gemeente Helmond zorgt de komende tijd voor een aantrekkelijke groene invulling van het gebied en voldoende parkeerplaatsen aan de achterzijde van het plan.

Inschrijven van start 

De verkoop van de patiowoningen gaat op 14 mei 2022 van start. Heb je belangstelling? Schrijf je dan hier snel in als belangstellende voor plan PuurHelmond.