10-04-2018

Houta en gemeente Geldrop ondertekenen Woningbouwplan Kasteeltuinen

Afgelopen week ondertekenden burgemeester Berry Link, wethouder Renée Hoekman-Sulan, onze eigen directeur Patrick Houtakkers en Michiel Werkhoven van Zuidvast projecten een anterieure overeenkomst voor de realisatie van het woningbouwplan Kasteeltuinen in Geldrop.

In een groene omgeving vlakbij het Geldropse kasteel tussen de Mierloseweg en de Talingstraat – nabij de natuurstrook aan weerszijden van de Kleine Dommel – realiseert Houta 46 koopwoningen, inclusief 8 woningen in een seniorenhofje. “Een schitterend plan. Vooral omdat het in onze redelijk stedelijke gemeente zo uniek in de natuur gelegen is”, zegt wethouder Renée Hoekman tegen Het Eindhovens Dagblad (ED).

Genieten in een groene omgeving
Over het plan dat gedeeltelijk op gemeentegrond ligt en gedeeltelijk op grond van Houta en Zuidvast is vanwege het aangrenzende natuurgebied in het Kleine Dommeldal overleg gevoerd en overeenstemming bereikt met het IVN, Waterschap en de Provincie. Het aangrenzende Dommellandschap is een prachtige omgeving om te fietsen, wandelen en genieten van de natuur. Ook daar worden verbeteringen met betrekking tot natuurontwikkeling uitgevoerd.

Informatiebijeenkomst op 19 april
Op 19 april is er een inloop-informatiebijeenkomst in het kasteel Geldrop aan de Mierloseweg 1 in Geldrop. U bent tussen 19:00 en 20:30 uur van harte welkom.

Wat kunt u verwachten op deze avond? Informatie over de procedure, maar ook de eerste ruwe schetsen van de woningen. Wij zijn deze avond, naast vertegenwoordigers van de gemeente, beschikbaar voor uw vragen en het geven van nadere informatie.

Indien u interesse heeft om deze avond te bezoeken dan verzoeken wij u aan te melden via: a.houtakkers@houta.nl.