20-07-2022

Duurzame studentenstudio’s Xior Eindhoven

Houta gaat voor Xior 240 studentenstudio’s aan de Boschdijk in Eindhoven realiseren, op de hoek van de Zernikestraat. De bouw start in oktober 2022, met oplevering in december 2023. De doelen? Het verduurzamen en transformeren van een kantoor tot prachtige studentenwoningen, in combinatie met een deel nieuwbouw, middels uitbreiding/aanbouw en ‘optopping’ van een extra verdieping op het bestaande gebouw.

Xior student housing

Xior exploiteert sinds 2007 hoogwaardige en betrouwbare huisvesting voor studenten in België, Portugal, Spanje, Polen en Nederland. Jongvolwassenen die op zoek zijn naar een plek waar ze onder ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven. Een plek met net dat beetje extra, waar iedere student zich direct thuis voelt.

In deze visie en missie kunnen wij ons als Houta helemaal vinden en wij starten dan ook met veel plezier de bouw in oktober 2022.

Verduurzamen pand

We gaan in en rondom het pand verduurzamen door klimaatadaptatie toe te passen. Er worden verschillende maatregelen genomen om de negatieve gevolgen van klimaatverandering te beperken (adaptatie). Denk aan onder andere aan een groen retentiedak waar het regenwater wordt vastgehouden, een groene herinrichting van de huidige parkeerterreinen, waardoor meer schaduw en daardoor verkoeling ontstaat. Maar we voegen ook groene accenten toe in de bestaande gevels zelf. Het gehele gebouw wordt voorzien van nieuwe (gasloze) installaties.

Bouw jij mee?

Lijkt het jou tof om mee te bouwen aan dit gave studentenproject? We zoeken nog een Senior Werkvoorbereider! Nieuwsgierig geworden? Check hier de vacature.