16-03-2022

Symbolische start nieuwbouw woonzorgcentrum Heide

Maandag 7 maart 2022 hebben we tijdens een feestelijke bijeenkomst stilgestaan bij de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum Heide, een locatie van Anna Ouderenzorg in Geldrop. Iedereen kijkt vol enthousiasme uit naar het nieuwe woonzorgcentrum, dat klaar is voor de toekomst.

Voorzitter Raad van Bestuur van de Anna Zorggroep Erik-Jan Borgmeijer, Zorgmanager Rosanne Huijbregts van Anna Ouderenzorg, de betrokken (bouw)partijen Houta Bouw en Laride, enkele toekomstige bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers waren bij dit officiële moment aanwezig.

De twee aanwezige bewoonsters van het huidige Akert stonden glunderend voor het bouwbord en naar de bouw te turen. Ze kijken ernaar uit om hun nieuwe woonomgeving vorm te zien krijgen. Met de woorden ‘Heide wordt een woonzorgcentrum waarin we met Anna Ouderenzorg de beste zorg kunnen leveren’ opende Erik-Jan Borgmeijer het moment. “Het is mooi dat we samen bij de start van de bouw stil kunnen staan.”

De beste zorg leveren

Heide wordt een woonzorgcentrum waarin we met Anna Ouderenzorg de beste zorg kunnen leveren. Het gebouw is licht, modern en helemaal klaar voor de toekomst. Het gebouw wordt bijvoorbeeld voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van domotica. Uiteraard brengen we de sfeer van het huidige woonzorgcentrum Akert zoveel mogelijk terug in het nieuwe gebouw. Dat gebeurt in samenspraak met bewoners, mantelzorgers en medewerkers. Er komt een grote groene binnentuin waar iedereen plezier van heeft en waarmee we Berk, Heuvel en Heide aan elkaar verbinden.

Duurzaam en energieneutraal

Heide wordt duurzaam gebouwd en dat sluit naadloos aan bij de Green Deal Zorg Eindhoven die het Anna heeft ondertekend. Een paar voorbeelden:

  • Het gebouw is helemaal gasloos.
  • We maken in Heide gebruik van warmtepompen.
  • Op het dak staan zonnepanelen.
  • De verlichting is LED en wordt slim aangestuurd door de domotica.
  • We investeren in circulaire materialen die herbruikbaar of goed recyclebaar zijn.
  • Een slim gebouwbeheersysteem detecteert storingen en noodzakelijk onderhoud direct.

Al dit soort maatregelen samen zorgt ervoor dat Heide een ‘groen’ gebouw wordt, bijna helemaal energieneutraal. Een prachtige plek voor onze bewoners om te wonen. Ook voor familieleden is dat fijn.

Zomer van 2023

In de zomer van 2023 verhuizen de bewoners van het huidige woonzorgcentrum Akert naar Heide. Op deze pagina vind je de actuele bouwontwikkelingen