23-12-2020

Nieuwe woonwijk Kasteeltuinen in Geldrop opgeleverd

De laatste gasloze en energiezuinige huizen van het Kasteeltuinenplan te Geldrop zijn half december opgeleverd. In juni 2019 ging de eerste schop in de grond en half december 2020 zijn alle 46 duurzame, energiezuinige woningen gerealiseerd.

Het nieuwbouwproject Kasteeltuinen is duurzaam, energiezuinig en ruimtelijk. De gasloze nieuwbouwwoningen voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen: ze zijn voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp voor warmte en energie. De optimale isolatie zorgt voor een stabiele temperatuur én maakt de huizen geluidsdicht. Kasteeltuinen is een gezamenlijk project tussen Houta Projectontwikkeling en Zuidvast projecten. Voor de realisatie van de woningen draagt Houta Bouw zorg.

Vorstelijk wonen

Deze nieuwe woonwijk is gerealiseerd in de achtertuin van Kasteel Geldrop en grenst aan het prachtige Dommellandschap: daarmee krijgt het begrip ‘vorstelijk wonen’ een geheel nieuwe invulling. Kasteeltuinen is gerealiseerd met oog voor haar omgeving én het milieu. De woningen – waarvan het overgrote deel levensloopbestendig is – vormen één geheel met de omgeving en zijn ontworpen door architectenbureaus Architecten Aan de Maas en LSWA Architecten. Het project straalt een landelijke vriendelijkheid uit waarin veel moderne accenten zijn aangebracht. Het is dé perfecte match tussen ligging en omgeving.

Lees hier een artikel van het Eindhovens Dagblad.