09-01-2023

Nieuwe directeur voor Houta: Piërre Bergmans

Sinds 1 december is Piërre Bergmans gestart als directeur bij Houta Bouw en Houta Bouwservice. Hij is zijn loopbaan op de bouw begonnen en voelt zich als een vis in het water in deze branche. Piërre heeft ervaring opgedaan bij onder andere Volker Wessels en Janssen de Jong Bouw Zuid. “In goede samenwerking mooie projecten maken voor opdrachtgevers, dat is altijd mijn passie geweest.”

Efficiënter werken door digitalisering en data
Tijdens zijn opleiding aan de HTS specialiseerde Piërre zich in bouwinformatica. “Ik geloof erin dat data en digitalisering essentieel zijn om het bouwproces te verbeteren en te vernieuwen. Denk aan het BIM-modelleren van projecten. De bouw is meer dan stenen stapelen. De bouw is ook slim en efficiënt omgaan met data en dit inzetten om de klantvraag goed te vertalen en een mooi project neer te zetten.”

Denkt mee. Maakt waar.
Naast BIM zijn klanttevredenheid en kwaliteit(borging) voor Piërre belangrijke pijlers. Op dit drieluik zal de komende jaren bij Houta de focus komen te liggen. “Door op het juiste moment de juiste mensen te betrekken bij een project, kunnen we onze pay-off waarmaken: Denkt mee. Maakt waar.”

Familiecultuur
Voor Piërre zit de kracht van Houta ook in de familiecultuur. “Door dik en dun samen de schouders eronder zetten is belangrijk voor mij. Samen met mijn collega’s en met onze opdrachtgevers. Om de klant goed te bedienen is het immers ook nodig dat je weet wat er speelt op de werkvloer. Als mens, en in mijn rol als directeur, zijn gelijkwaardigheid en respect voor elkaar kernwaarden. Zo komt iedereen in zijn kracht te staan. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s van Houta te bouwen aan de toekomst van dit prachtige bedrijf en mooie projecten te realiseren voor onze opdrachtgevers.”