22-12-2023

Houta start in 2024 met 40 nieuwbouw appartementen in Geldrop

Medio 2024 starten we met de bouw van een duurzaam appartementencomplex aan de Mierloseweg in Geldrop. De inkt onder de handtekeningen op de intentieovereenkomst, die we samen met belegger en verhuurder Stayinc zetten, is nét droog.

De nieuwbouw komt op de plaats van het leegstaande kantoorgebouw op de hoek van de Mierloseweg en de Terborgstraat in Geldrop. Het project maakt deel uit van de Bleekvelden: een bedrijventerrein dat wordt getransformeerd tot een woongebied met zo’n 220 woningen.

Extra woningen in de middenhuur

Met het project worden extra woningen in het middenhuursegment gerealiseerd. De duurzame appartementen hebben een of twee slaapkamers en zijn geschikt voor bijvoorbeeld senioren en starters. De woningen variëren in grootte en hebben een oppervlakte tussen de 59 en 94 m2. Onder het nieuwe pand komt een parkeerkelder.

Ontwerp van CIER

Het gebouw is ontworpen door CIER architecten. Het ontwerp is een knipoog naar het industriële verleden van Bleekvelden. Vroeger gebruikte de textielindustrie dit gebied om stoffen te bleken.

De bouw start naar verwachting medio 2024. Eind 2025 zullen de eerste bewoners de sleutel krijgen.