29-03-2020

“Bij Houta bouwen we voor én aan de toekomst”

Operationeel directeur Ronald van Dielen gaat geen uitdaging uit de weg. In gesprek over zijn toekomstvisie voor Houta, teamspirit en passie voor het vak.

Klaar voor de volgende stap
Ronald is al sinds 1996 actief in de bouwwereld. Hoe ziet hij de toekomst van de bouw? “Bij Houta is iedereen klaar voor de volgende stap. Ik ben terecht gekomen in een organisatie waar een hecht team de afgelopen jaren een flinke groei heeft gerealiseerd. Ik ben verantwoordelijk voor de gewenste professionaliserings- en innovatieslag. Samen met een sterk team creëren we continuïteit, zodat de toekomst van de organisatie gewaarborgd is. Het is een prachtige kans om de organisatie in die richting te mogen coachen.”

Wat is een van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de organisatie? “Bij Houta bouwen we voor én aan de toekomst. Continu veranderen en ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en innovatie vind ik belangrijk. Dat zit in het DNA van onze organisatie. Het mooie bij Houta is dat iedereen vanuit zijn eigen drive aan een duurzame toekomst bouwt.”

Samenwerken
“Houta gaat verder waar andere bedrijven stoppen”, aldus Ronald. Samen met het team legt hij de lat nét iets hoger. Zijn visie op samenwerking is helder: “Samen zijn we in staat om elk doel te bereiken. Bij Houta geloven we in: ‘Niet gelijk doen, maar eerst goed nadenken’. In ieder project passen we de kennis van onze collega’s en onze ervaring met innovatie en duurzaamheid toe. Dat zorgt ervoor dat we uniek maatwerk leveren bij een compleet nieuwbouwproject, een bijzondere villa of een onderhoudsopdracht. Daarmee verras je de opdrachtgever, klant of zakelijk partner.”

Betrokkenheid
Voor Ronald is elke organisatie uniek. Hij weet als geen ander dat een bedrijfscultuur mede wordt bepaald door de regio waarin het bedrijf is gevestigd, de projecten en onderlinge relaties binnen de organisatie. “Wat mij enorm aanspreekt bij Houta is dat het een platte organisatie is waar openheid, betrokkenheid en vertrouwen in elkaar centraal staan. Ik heb de drive om mijzelf altijd te ontwikkelen. Dat ik Houta nu naar een hoger plan mag coachen, vind ik gaaf. Die drang naar ontwikkeling zie je ook terug in de opvoeding van mijn twee zoons. Ik probeer ze zoveel mogelijk mee te geven en te coachen naar een volgende stap in het leven. Op die manier komen mijn kinderen steeds een stap verder. Daar ben ik trots op.”